• Individuele therapie (kinderen en volwassenen)
  Door middel van gesprekken, oefeningen en eventueel thuisopdrachten wordt aandacht besteed aan de hulpvraag van de cliënt. Het is ook mogelijk om de gesprekken in het bos te doen, omringd door de natuur. Dit geeft vaak een extra dimensie aan het gesprek.
  Bij de begeleiding van kinderen, vind ik het heel belangrijk ook de ouders/ gezin in het proces mee te nemen. Bij voorkeur vindt het eerste gesprek plaats in de thuissituatie van het kind, zodat ik daar een goed beeld van kan krijgen. Op indicatie kan er ook een Luisterkind afstemming worden gedaan (zie afstemmingen).

 • Online-behandeling
  Via beveiligde verbinding kan de begeleiding ook via beeldbellen plaatsvinden.

 • Psychologisch consult met paard (voor kinderen en volwassenen)
  Paarden hebben een grote wijsheid en zijn heel gevoelig en eerlijk. Zij pikken feilloos emoties en gevoelens op bij mensen, die zij dan in hun lichaamstaal of gedrag terugspiegelen. Omdat zij niet oordelend zijn en altijd in het moment leven, kan dit een grote meerwaarde hebben in het consult. Eigenlijk fungeert het paard als mede-therapeut en ontstaat er een mooi samenspel tussen de cliënt, het paard en mij. Dit kan een diepe heling van nog onverwerkte of onbewuste stukken brengen.

 • AromaTouch behandeling
  Omdat ik lichaam, geest en ziel in de begeleiding betrek, maak ik ook gebruik van de AromaTouch™ techniek, waarbij ik werk met essentiële oliën van dóTERRA. De AromaTouch™ techniek is ontwikkeld door Dr. David Hill, een wetenschapper op het gebied van natuurlijke geneeswijzen en het therapeutische gebruik van essentiële oliën. Er worden acht verschillende essentiële oliën gebruikt. Elke olie heeft zijn eigen specifieke werking. De ene olie werkt rustgevend, de andere heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, weer een andere is ontstekingsremmend en brengt evenwicht in de lichamelijke functies zoals temperatuur, ademhaling en bloeddruk. De behandeling ondersteunt het zelfhelend vermogen van je lichaam. Het is een hele zachte manier van masseren, of beter gezegd een inwrijving, de essentiële oliën en de geur doen hun werk.
  Deze techniek is in principe geschikt voor iedereen door de zachte manier van behandelen maar ook zeer geschikt voor mensen met reuma, chronische pijnen, burn-out en stress. Een AromaTouch behandeling heeft ook een positief effect op het slapen en is zeer ontspannend.
  De Aroma Touch behandeling kan in een begeleidingstraject worden ingezet, maar kan ook afzonderlijk aangevraagd worden.

 • Relatiegesprekken
  Wanneer je relatieproblemen hebt of samen wilt kijken naar patronen in je relatie. Soms is er sprake van communicatieproblemen, soms zijn er moeilijke dingen in de relatie of het leven van de partners gebeurd, waardoor er verwijdering is gekomen. Er wordt onderzocht en geoefend met wat helpend is om weer in verbinding met elkaar te komen en elkaar weer te leren waarderen. Soms kunnen relatiegesprekken ook zinvol zijn wanneer de partners besluiten uit elkaar te gaan.

Ervaringen van cliënten:

Martine,
Wat een zachte , krachtige en transformerende sessie heb ik bij jou mogen ervaren.
Je werkt op een oprechte wijze, dat spreekt me erg aan. Ik weet niet precies hoe je t hebt gedaan maar je hebt iets groots in me geswitcht. Dankjewel! Sanne.

Soms is het leven je te veel. Er gebeuren dingen waar je geen grip op hebt of niet weet hoe je er mee om moet gaan. Dan kan het zijn dat je vast komt te zitten in je gedachtes. Luisteren naar je lichaam lukt dan niet meer. Terwijl daar wel de antwoorden zitten. Ieder mens heeft zijn of haar waarheid bij zich. Martine beschikt over de gave om juist dan je te helpen door iets in beweging te brengen.
Dat kan je gevoel, levensstroom, of je gedachten zijn. Soms door het inzetten van haar paard Kim of gewoon een wandeling in de natuur, mogelijk met een ondersteunde essentiële olie van doTerra. Het gesprek komt opgang, je komt bij je gevoel en kan weer luisteren naar je hart. Het is zo waardevol, helpend en helend. Ik raad Martine iedereen aan. Natascha van Dijk

Martine ken ik inmiddels vijf jaar. Ze heeft een open houding en een holistische kijk, is mijn ervaring. Ze is een inspiratie omdat ze trouw blijft aan haarzelf. Alles is bespreekbaar en ze helpt me om telkens weer m'n blik naar binnen te richten. Ik vind het erg fijn om naar haar toe te gaan en me te laten coachen door haar. Naomi

Tarieven

 • Eerste gesprek/intake 60 minuten € 125,00
 • Psychologisch consult van 45 minuten € 95,00
 • Psychologisch consult met paard van 45 minuten € 95,00
 • AromaTouch behandeling €70,00
 • Relatiegesprek van 1 uur € 135,00
 • kilometervergoeding bij consult thuis € 0,30 per km

Consulten worden direct voldaan na de sessie, via betaalverzoek

Bij niet verschijnen zonder bericht en bij annulering van de afspraak minder dan 48 uur van tevoren wordt het consult bij je in rekening gebracht.

Vergoeding of niet?

Ik ben met ingang van januari 2017 niet langer BIG geregistreerd en word niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Wel ben ik aangesloten bij het NIP.
Verzekeraars maken een onderscheid tussen Psycholoog NIP en Psycholoog BIG. Ik werk als psycholoog NIP en de consulten worden niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar soms vanuit de aanvullende verzekering. Als je aanvullend verzekerd bent (en de verzekeraar vergoed) is het verschil in kosten tussen een BIG of NIP psycholoog minimaal, omdat er geen aanspraak wordt gemaakt op je eigen risico. De gesprekken bij mij worden soms door de zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. je kunt dit zelf navragen bij je verzekeraar
http://www.de-nfg.nl/vergoedingen.html

Wat goed is om te weten is dat de kosten tussen een gemiddelde behandeling van een psycholoog wel of niet BIG geregistreerd bijna niet verschillen. Dit komt door het eigen risico (van € 385 euro) wat je moet betalen bij een BIG geregistreerde psycholoog.

De voordelen van een psycholoog zonder BIG registratie zijn:
Je hebt zelf de vrijheid om een psycholoog te kiezen waar jij je goed bij voelt.

Er zijn geen (lange) wachttijden, je betaalt geen eigen risico, er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Er wordt geen diagnose gesteld en niets gemeld bij de zorgverzekeraar waardoor je privacy blijft gewaarborgd.

Fiscale regelingen:

Therapiekosten zijn aftrekbaar van de belasting, er is dan echter wel een verwijzing van de huisarts noodzakelijk. De basis van de verwijzing is 'psychisch lijden'.

Eigen bedrijf:

Wanneer je een eigen bedrijf hebt kun je therapie kosten onder beroeps- of bedrijfskosten als persoonlijkheidsontwikkeling fiscaal aftrekken mits de problemen of klachten werkgerelateerd zijn.

Werknemer:

Een andere mogelijkheid is om je werkgever te vragen het begeleidingstraject ( gedeeltelijk) te vergoeden. Werkgevers zijn vaak bereid te investeren in het voorkomen van ziekte van hun werknemers of om het ziekteverzuim te bekorten. Je kunt dit zelf navragen bij je werkgever.