Mijn werkwijze is intuïtief en ervaringsgericht. Ik maak gebruik van elementen uit mindfulness, oplossingsgerichte therapie, positieve psychologie, ACT (Acceptance Commitment Therapy) en Mindful Exposure (= te vergelijken met EMDR). Ik gebruik daarnaast ook bloesemremedies en essentiële oliën (van dōTERRA) , deze kunnen als ondersteuning of verdieping van de therapie/ begeleiding dienen. Omdat ik ook het lichaam in de begeleiding wil betrekken, maak ik gebruik van de AromaTouch™ techniek , een eenvoudige en intuïtieve aanrakingstechniek met essentiële oliën (voor uitgebreidere beschrijving, zie pagina Consulten)
Ik heb zelf de helende, zachte en tegelijk krachtige werking van de bloesemremedies en de oliën ervaren in mijn eigen proces. Ik zoek samen met de cliënt naar welke bloesems of oliën op dat moment kunnen bijdragen aan het proces waar iemand in zit, dit kan door middel van visualisatieoefeningen maar vooral door voelen wat op dat moment nodig is.
Ook het samenwerken met paarden geeft een extra dimensie aan de begeleiding.

Ik ben van mening dat je als mens kunt groeien van de moeilijke dingen die je op je levenspad kunt tegenkomen.

Ik geloof in de kracht die mensen in zich hebben om met die moeilijkheden om te gaan. Wat ik doe is mensen weer in contact laten komen met hun eigen kracht, hun gevoel en zo hun eigen antwoorden te laten vinden. De verbinding tussen hoofd, hart en buik kan dan worden hersteld.

Toelichting van de termen

een zeer verfijnde natuurgeneeswijze, gemaakt van de bloesems van wilde of biologisch geteelde planten, bomen of struiken. De remedies worden gebruikt voor gemoedsgesteldheden of emoties die uit evenwicht zijn geraakt.

Bloesem remedies zijn katalysators, die ons helpen met het verkrijgen van inzicht in ons bewustzijn. Nadat men het evenwicht van de geest weer in balans heeft gebracht kan eventueel ook het lichaam zichzelf weer op natuurlijke wijze herstellen.

Etherische of essentiële oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature antibacterieel.

Pure essentiële oliën worden onmiddellijk door de huid opgenomen en zorgen voor reactie in dat gebied van het lichaam. Veel essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen en kunnen worden toegepast om ons emotionele en fysieke welzijn te bevorderen.

dōTERRA CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade®) essentiële oliën zijn de meest pure en veilige essentiële oliën die op dit moment op de markt beschikbaar zijn (100% puur en bevatten geen vulmiddelen, kunstmatige ingrediënten, zijn vrij van verontreinigingen zoals pesticiden en andere chemische substanties).

Ze zijn zorgvuldig en vakkundig gedestilleerd uit planten die geteeld en geoogst zijn door ervaren kwekers over de hele wereld. De planten worden op de juiste grondsoort geteeld in een land waar de plant van nature thuishoort en geoogst op het moment dat de plant de hoogste kwaliteit heeft.

Daarnaast gaat dōTERRA langdurige handelsrelaties aan met de boeren (vaak uit ontwikkelingslanden) zodat zij er een eerlijke prijs voor krijgen.

aandachtgerichte therapie. Als je in het moment leeft, staan psychische klachten minder op de voorgrond.

Met behulp van oefeningen om de aandacht te richten (bijvoorbeeld op je ademhaling of verschillende delen in je lichaam), wordt er gewerkt aan meer (lichaams)bewustzijn, meer leven in het nu.

Daarnaast is een belangrijk element dat je op een milde, niet-oordelende manier leert kijken naar jezelf, anderen en gebeurtenissen in je leven. Toelaten van je gevoel, je gedachten en situaties, zonder je er tegen te verzetten.

In deze vorm van therapie ligt de nadruk niet zozeer op het probleem, maar meer op de oplossing ervan. Er wordt vanuit gegaan dat ieder mens kwaliteiten en vaardigheden in zich heeft om met moeilijke situatie om te gaan. Samen met de therapeut worden deze ontwikkeld of versterkt.
hierbij gaat men uit van persoonlijke groei in plaats van het verminderen van klachten en problemen. Het gaat om het op een positieve manier vormgeven van je leven, passend bij jouw behoeften en kwaliteiten. Positief leven houdt niet in dat er geen ruimte is voor negatieve gevoelens en tegenslag, integendeel: je kunt pas positief leven als je ook ruimte geeft aan negatieve emoties en nare situaties.

Deze vorm van therapie gaat ervan uit dat pijn en leed onlosmakelijk verbonden zijn met het leven. Mensen zijn sterk geneigd om weg te lopen voor pijn en ongemak en fijne gevoelens vast te willen houden.

Beide strategieën werken eigenlijk niet op de langere termijn. Het verzet tegen pijn en nare dingen opgeven betekent dat er ruimte ontstaat om nu te doen wat je werkelijk belangrijk vindt.

een techniek die je kunt gebruiken bij het verwerken van nare gebeurtenissen. Je focust daarbij op de lichamelijke gewaarwordingen die naar voren komen wanneer je je richt op een naar beeld uit het verleden (of wat er mogelijk in de toekomst zou kunnen gebeuren).

Bij emotionele problemen spelen gevoelens een doorslaggevende rol. Gevoelens voelen we in ons lichaam. Door deze gevoelens op te roepen en erbij te blijven, kun je gaan ervaren dat ze langzaam in lading gaan afnemen.