Wie ben ik

Mijn naam is Martine van Oosterhout (1973). Als psycholoog heb ik veel ervaring opgedaan bij Justitie (2004-2006) en in de verslavingszorg (2006-2012). Sinds 2007 heb ik een eigen praktijk. In 2008 behaalde ik mijn BIG registratie.
Binnen de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) heb ik kennis en ervaring opgedaan met o.a. verslavingsproblematiek, persoonlijkheidsproblematiek, ADHD, rouw/ verlies en relatieproblemen. Met het begeleiden van familieleden van mensen met verslavingsproblematiek en/of psychische klachten heb ik ook veel ervaring opgedaan.

In mijn eigen praktijk kom ik veel mensen tegen die met het thema rouw bezig zijn. Dit kan zijn door het verlies van een dierbare, die soms op heftige manier is overleden, zoals bijvoorbeeld door zelfdoding of een ongeluk. Ook rouw na een miskraam of echtscheiding/ relatiebreuk komt veel voor. Daarnaast komen veel kinderen en volwassenen bij me die hooggevoelig zijn en daarin vastlopen.

Als GZ psycholoog ben ik breed opgeleid. Daarnaast ben ik mijzelf ook op spiritueel en intuïtief gebied blijven ontwikkelen. Door middel van opleidingen, maar ook door het leven zelf en wat ik daarin ben tegen gekomen.

Visie

Lichaam, geest en ziel zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met elkaar. Spiritualiteit, intuïtief werken en psychologie hebben veel raakvlakken. Het draait allemaal om afstemmen op de ander en je met jezelf en de ander te verbinden. Het is voor mij dan ook heel natuurlijk om mijn psychologische kennis te integreren met mijn gevoelige, intuïtieve kant. Intuïtief betekent voor mij in contact zijn met je eigen innerlijke wijsheid en kracht. Intuïtie is de taal van het hart, is iets ongrijpbaars maar ook heel persoonlijk.

Ik word geïnspireerd door mijn kinderen en man, de kracht van de natuur, dieren (in het bijzonder mijn lieve, wijze pony Kim, hond Ganesh en katten Boris en Gizmo), de jaargetijden, de maan. Door ontmoetingen met mensen, gebeurtenissen die ik tegenkom in mijn eigen leven, boeken die ik lees, de wijsheid van ons lichaam en ons hart, leven in het moment.

Als psycholoog heb ik er bewust voor gekozen om sinds 2015 geen contracten meer met verzekeraars af te sluiten. Vanaf begin 2017 ben ik niet langer BIG geregistreerd. Dit geeft mij de ruimte om de individuele behoeftes van de cliënt als uitgangspunt te nemen en biedt mij de vrijheid om mijn werk te doen zoals ik het graag wil. Ik hecht veel waarde aan het kunnen waarborgen van de privacy van de cliënt. Ik ben wel aangesloten bij het NIP, Nederlands Instituut voor Psychologen